Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P48e69t83r 58S18k59á77c58e69l

23. 6. 2016 23:32

Zdraví lidé nerozhodují o nemocných, víte pane autore? Zdravý rozum rozhoduje a ten velí - sebevražda je vražda. Již v min. století byly léky, které umožnily tlumit bolest a zajistily tak důstojný odchod na druhý břeh. Lepší bude učit lidi zdravému životnímu stylu a upozorňovat na možnosti léčby jinak, než nabízí farmacprůmysl. Např. http://www.bruno-groening.org a další alternativní způsoby zdravého života. Po roce 1990 zvláště získal vliv farmacprůmysl a tak lidé si myslí, že když polknou prášek, jsou hned zdraví! Opak je pravdou, viz:

„Člověknemůže sám sebe předělat, aniž by netrpěl, protože je obojím.Mramorem i sochařem.“ » Alexis Carrel. V roce 1912 obdrželNobelovu cenu za fyziologii.

1 1
možnosti

Sebevražda je vražda .... Takže Pavel Tigrid, nebo Vlastimil Brodský jsou ve vašich očích odporní vrahové. Rv:-/

0 0
možnosti

Eutanázie a u nás, kde má každý zákon dvojí trojí výklad? 'Ani omylem! Za chvíli by o tomto rozhodovali posudkoví a zdravotní pojišťovny- Nejsi pro nás rentabilní, půjdeš...

2 2
možnosti

P47e47t39r 47S18k89á55c42e12l

23. 6. 2016 23:39

A jsme u totality...

0 0
možnosti

Mladý muži! Vám se o tom mluví, když jste při síle a zdráv!

Žádost o euthanasii bývá od lidí špatně léčených ohledně bolesti nebo deprese. Nedoporučuji špatnou léčbu nahradit euthanasií.

Tam, kde je euthanasie povolena, je překvapivě vysoké procento usmrcených, kteří nedali s euthanasií souhlas.

Proto euthanasie není řešení!

Euthanasie musí zůstat trestným činem a jen z hlediska vyššího mravního principu ji může vykonat jen vyjímečný lékař z lásky ke svému pacientovi s vědomím potenciálního možného odsouzení. Lékař musí zůstat pod hrozbou potenciálního odsouzení. Tak to vždy bylo, je a mělo by být!

:-)

5 2
možnosti

P92e74t48r 17S43k74á36c42e67l

23. 6. 2016 23:38

Díky pane doktore Šimku, za názor hodný zdravého rozumu. I když s Vámi nesouhlasím ve větě, že euthanasii může vykonat lékař. Protože on život nedal, tak nesmí ani život brát. Na to je vyšší moc. Pokud v tohle nevěříte a můžete to prokázat, bylo by to na Nobelovu cenu. Porazil by jste i A. Einsteina...R^

1 0
možnosti

Pokud budou v jakékoliv vládní koalici lidovci, eutanázie nikdy ve vládě neprojde.

0 1
možnosti

Být po vašem, tak už tu Stephen Hawking nemá dobrých 30 let co dělat...

3 4
možnosti

To je snad věc každého jednotlivce. Uzákonění eutanazie přece neznamená, že bude pro všechny nemohoucí povinná. :-/

5 1
možnosti

ono by třeba úplně stačilo, kdyby se u vážně nemocných a nevyléčitelných lidí (kdy mají vyhlídku být zanedlouho ležáci na přístrojích apod.) při první zástavě zbytečně neoživovalo...

docela mě to zachraňování životů za každou cenu (tím mám na mysli krom odcházejících i nově narozené s poškozením a extrémní nedonošence) začíná vadit, příroda není blbá a my jí takhle narušujeme snahu o samoregulaci množství populace (je nás tu skoro 7 mld a přitom by ideální stav byl max. 1,5 mld), když se narodí či zjistí defektní plod, tak to asi znamená, že rodičové k sobě nepasujou a neměli mít spolu potomka... u tzv. nižších živočichů miliony let fungoval a funguje princip přirozenýho výběru, fungoval donedávna i u lidí, ale za posledních cca 100 let ho narušujeme čím dál víc a kam to vede? k přelidnění planety a žabomyším hádkám o milosrdnou smrt

1 0
možnosti

Zabijte se hned. Nemusíte se kvůli tomu domáhat změny zákonů. Zabijte se, a budete mít po starostech.

1 6
možnosti

Tak nevím, jestli vám mám závidět, nebo vás litovat. Nejspíš jste nezažil dlouhé a trýznivé umírání někoho blízkého.

K té vaší radě: Je to cynismus nejhrubšího zrna a pokud jste to myslel vážně q pokud jste proti eutanázii, tak poraďte těm zoufalým jakým způsobem jejjistěji a bezbolestně mohou skončit. Ono to totiž není tak jednoduché.

1 1
možnosti
Foto

Tak jsem se na clanek podival znovu a pochopil jsem, ze jste to myslel jinak. Tou dustojnou smrti jste zrejme myslel eutanazii. Pak bych tam napsal nez eutanazie nebo nez dustojna eutanazie.

0 0
možnosti
Foto

Toto patri pod muj prispevek nize.

0 0
možnosti
Foto

Psal jsem příspěvek pod podobně zaměřený článek pana Pondělíka. Máte-li chuť podívejte se tam.

Jen by mne zajímalo, jaký máte metr na měření kvality důstojnosti lidského života. To, že někdo není schopen udržet moč či stolici jej nijak nezbavuje lidství, stejné to je i v případě, že musí být pro svůj hendikep krmen.

Jste právník, takže dobře víte, jak se dají paragrafy ohýbat a vysvětlovat. Zvlášť náš právní řád, který má spoustu chyb a nedostatků, různých přílepků apod. A do tohoto chaosu pustíme něco tak neuvěřitelně subtilního, jako je posuzování žádostí o smrt.

4 1
možnosti

Přesně tak.

Hlavně by jako právník měl vědět, že právo jednoho znamená povinnost někoho jiného.

Komu chce uložit povinnost zabíjet?

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS