Česká pošta zavede službu balík k odesílateli

11. 12. 2017 12:11:00
Česká pošta dle všeho kromě existující služby balík do ruky a balík na poštu zavede též pro náhodně vybrané vánoční hit - balík k odesílateli.

Česká pošta se čím dál tím častěji stává předmětem diskusí ohledně spolehlivosti doručování. Již dříve pošta zavedla tzv. balík na poštu, který pod údajným pro-klientským zlevněním poštovného zakrýval fakt nedostatečné schopnosti všechny balíky doručovat.

Dražší balík do ruky měl vyhovět těm, kteří prostě z jakéhokoli důvodu na dodání balíku až domů trvají. Koneckonců, komu se špatně chodí nebo se v zimě bojí úrazu, raději pár korun investuje, než, aby si užíval bolavou cestu na poštu a absolvoval frontu připomínající naskladnění mandarinek za minulého režimu.

Jenže jak se ukazuje, ani balík do ruky neznamená s jistotou do ruky, ale spíš loterii, zda náhodou neskončí na poště. Česká pošta, jak mi její reklamační oddělení sdělilo, se potýká s nedostatečnou kapacitou a schopností balíky doručit. Proto selektivně vybírá balíky, které nakonec vůbec nedoručuje na adresu a rovnou je ukládá na poště. Údajně tím vychází zákazníkům vstříc, aby jim balík alespoň přiblížila. Tedy, i když jste si zaplatili příplatkový balík do ruky, nakonec je to balík na poštu. Je to něco podobného, jako byste si zaplatili jízdenku z Prahy do Brna a měli jste být rádi, že Vás dovezli do Jihlavy, což je také přiblížení. Jihlava je sice krásné město, ale pokud jste jeli na rande do Brna, asi to Vaše láska nedocení.

Nezbývá, než jen očekávat, že hitem letošních Vánoc by mohl být i „balík k odesílateli“. Ostatně krásně by se propagoval, balík, na který nemusíte čekat doma, balík, na který nemusíte čekat ani na poště, balík, který Vám bude doručen kdykoli si jej dle dispozic odesílatele u něj vyzvednete. Nemluvě o tom, že by to byl cenový hit z hlediska poštovného. Konečně máte jistotu, že v průběhu doručování zásilka nebude poškozena.

Čili po té, co se objem potravin v balení nenápadně zmenšuje, po té, co si výrobky můžete pojistit, aby vydržely déle než zákonnou záruční dobu, si můžete objednat služby, které Vám skoro splní to, co jste si objednali. Protože nikdo se nechce s nikým soudit, protože nikdo se kvůli pár korunám nechce zdlouhavě handrkovat, pak již nelze doporučit nic jiného, než abyste zapomněli na svou lásku v Brně a objevili krásy Jihlavy.

Autor: Ivan Houfek | pondělí 11.12.2017 12:11 | karma článku: 40.96 | přečteno: 5067x

Další články blogera

Ivan Houfek

Válka od kafe

Bezprostředně a s obavami, přesto však jen online od kafe prožívá Západ po desítkách let konflikt, který by se ho mohl dotknout.

28.2.2022 v 9:00 | Karma článku: 8.14 | Přečteno: 208 | Diskuse

Další články z rubriky Společnost

Ladislav Pokorný

Vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že v Česku se už žije líp

Pan premiér se v médiích opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost by však bylo vhodné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou.

28.3.2024 v 16:51 | Karma článku: 33.62 | Přečteno: 566 | Diskuse

Jan Pražák

Mají mít staří lidé přednost?

Ráno jsem vstala levou nohou. Začalo to už předchozí večer, vnučka mi říkala do telefonu, že tam u nich přepadl nějaký mladý mizera staříka, který sotva chodil. Okradl ho a srazil na zem, až si ten pán pohmoždil ruku a odřel tvář.

28.3.2024 v 14:34 | Karma článku: 29.21 | Přečteno: 1954 | Diskuse

Jan Ziegler

Komunistický guru Marx byl vykořisťovatelem a hrubým člověkem

Na zakladateli vědeckého socialismu toho nebylo moc vědeckého a dělníky vůbec nemusel. Viděl v nich pouze nástroje (užitečné idioty), které svrhnou kapitalismus. Nenáviděl Židy a Slovany včetně Čechů.

28.3.2024 v 13:30 | Karma článku: 16.77 | Přečteno: 283 | Diskuse

Rudolf Pekař

Bacha na sváteční cyklisty

Začátek jara přináší nejen kvetoucí přírodu, ale také návrat cyklistů na silnice. Bohužel, spolu s nimi se objevují i tzv. sváteční cyklisté, kteří se chovají neopatrně a nezodpovědně.

28.3.2024 v 12:17 | Karma článku: 6.26 | Přečteno: 208 | Diskuse

Tomáš Vodvářka

Velký pátek jako příležitost

Už několik let je v "portfoliu" státních svátků i Velký pátek, který by mohl být vhodnou příležitostí k uvědomění si tzv. evropských hodnot, s nimiž se poslední léta mediálně žongluje.

28.3.2024 v 9:34 | Karma článku: 18.24 | Přečteno: 272 | Diskuse
Počet článků 49 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 726
Ačkoli jsem povoláním a vzděláním právník, nejsem schopný mlčky přihlížet politickému dění, které se často řídí mylnou vidinou okamžitého efektu.

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...